País Valencià: un funcionari valencià pateix un tracte vexatori per haver parlat en valencià

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


22 d'agost del 2013, País Valencià
Josep Vidal, funcionari de la Generalitat, va sortir de la ciutat administrativa Nou d'Octubre per esmorzar ahir a mitjan matí i fou víctima d'un nou cas de discriminació per haver parlat en català a un agent de policia. “Un policia nacional em va demanar que m'identifiqués i vaig quedar molt sobtat. No sabia gaire bé què volia i li ho vaig preguntar. Em va contestar: No haig de donar-te'n explicacions i parla'm en castellà per educació”, ha explicat a VilaWeb.

A partir d'aquí, Vidal assegura que les formes del policia espanyol van ser molt violentes: “Vaig patir un tracte vexatori i òbviament ho atribuïsc al fet d'haver-li parlat en català perquè després ho va repetir diverses vegades”.

“Després va venir un company seu i es va suavitzar, tot i que el primer agent li va explicar que li havia parlat en valencià i va dir que “què m'havia cregut””, continua explicant Vidal. “T'agarren amb traïdoria perquè el carrer on jo era era molt estret i no en tinc testimonis.”

Vidal, com a funcionari, és del parer que aquesta actitud no és pròpia d'un treballador públic i recalca que “aquest cos policial ja ha protagonitzat diversos episodis semblants al País Valencià i és inadmissible”.

De moment no vol denunciar el cas perquè primer vol rebre una resposta de la carta que ha enviat al ministeri de l'Interior en què explica què va passar i demana que “es depuren responsabilitats per aquest agent”. Vidal assegura que més endavant prendrà d'altres vies. La coalició Compromís ja li ha oferit suport legal.

Precisament a principi del mes d'agost com a mínim dos joves van patir discriminacions també per emprar el català al festival de música Arenal Sound de Borriana.


Cc by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail