País Valencià: els inspectors d'Hisenda posen Carlos Fabra contra les cordes

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


24 d'octubre del 2013, País Valencià
Quan el judici a l'expresident de la Diputació i del PP provincial està arribant al final, la situació se li va complicant cada vegada més a Carlos Fabra per al qual, el fiscal demana 13 anys de presó. I és que els informes del pèrits d'Hisenda sobre la seua “aritmètica bancària” estan resultant-li demolidors, fins l'extrem que el seu advocat en alguns moments dona la impressió de sentir-se acorralat.

L'inspector d'Hisenda Conrado Caviró va considerar “una operació de llibre, que coneix tot investigador” la mena de gestió dels més de tres milions d'euros que Fabra no pot justificar de cap de les maneres. La tàctica d'ingressar i traure contínuament diners de desenes de comptes bancaris diferents ha estat considerat per aquest tècnic com “de manual, en temes de blanqueig de diners negres”. Les frases de Caviró que avui destaca Levante de Castelló són demolidores: "“Aquesta manera d'operar que consisteix en l'obtenció d'un préstec que es va amortitzant amb diners en efectiu és el primer que inclouen els manuals d'estudi d'aflorament de diners negres”; “és bastant estrany que es duguen a terme, el mateix dia i en el mateix compte, una sèrie d'ingressos en efectiu. No seria més còmode fer-ho en un sol ingrés?”; “per què es fan vuit ingressos, i no un de sol, en el mateix compte, el mateix dia i fins i tot a la mateixa hora? Quin sentit té fer dos ingressos distints amb una diferència de temps de només dos minuts?”; “no hi ha manera d'explicar els ingressos en efectiu amb els fonts de renda. És una extravagància traure diners per a ingressar-los novament un mes després”

La situació s'ha començat a complicar tant per a Fabra que el seu advocat ja està insinuant l'existència d'atenuants, per si la petició del fiscal, que li demana 13 anys de presó, arriba a bon port.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Vegeu també[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail