Vés al contingut

Milers es manifesten en contra de la reforma Wert a la plaça Sant Jaume

De Viquinotícies

11 de desembre del 2012, Barcelona, Catalunya.
Milers de persones s'han manifestat en contra de la reforma Wert a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Aquesta llei deixaria el català com a no oficial en les aules escolars catalanes. Unes 4.500 persones han participat en la concentració a favor de la llengua catalana.

La plaça Sant Jaume, on s'han reunit milers de persones a favor de la llengua catalana en les escoles.

La immersió lingüística, un fenòmen lingüístic triomfador a Catalunya des de la mort del dictador Franco i la ressuscitació de la llengua catalana, està en perill per les ideologies del ministre d'educació Wert. Wert vol, com ell mateix diu, «espanyolitzar als nens catalans», i això ho pretén fer amb tan sols tenir el castellà a la majoria d'aules escolars catalanes.

A més, similars protestes han ocorregut a les places principals d'una seixantena de municipis arreu de Catalunya.

Fins i tots els diputats del Partit Popular de Catalunya s'hi han manifestat en contra. La líder Alicia Sánchez-Camacho tindrà una reunió amb Wert on plantarà la seva queixa al ser el Partit Popular de Catalunya no ser consultat pel ministre. Sánchez-Camacho vol tenir les dues llengües iguals en l'ensenyança educativa catalana. A més, vol introduir l'anglès en aquesta llei.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail