Vés al contingut

La NASA suspèn el llançament de la nau Orion

De Viquinotícies
Logo del projecte Orion.

5 de desembre del 2014
El llançament de la càpsula Orion de l'Administració Nacional de l'Aeronàutica i de l'Espai (NASA) dels Estats Units, que eventualment serà utilitzada per portar a l'ésser humà al planeta Mart el 2030, i que havia de ser aquest dijous des de Cap Canaveral, Florida, ha estat postergat després que el compte endarrera fos suspès en dues ocasions.

S'havia previst que a les 7:05 hora local fos llançada la càpsula. No obstant això, va aparèixer un pot en una zona prohibida de l'oceà Atlàntic, per la qual cosa es va demorar el llançament fins la retirada del navili. Posteriorment, ràfegues de vent van obligar a posar un cop més la missió "en espera".

Finalment, la missió va ser postergada fins avui a causa “d'una vàlvula en el coet del primer tram que no es va tancar quan se li va donar l'ordre, amb tan sols tres minuts i nou segons abans del llançament”, ha informat Voice of America.

La nau havia d'orbitar el planeta Terra dues vegades a una altitud aproximada de 5800 quilòmetres, abans de caure a l'oceà Pacífic, a prop de la costa de Baixa Califòrnia. La càpsula serà utilitzada per emportar, en 2025, a astronautes a missions d'exploració en un asteroide i, cinc anys després, a Mart.

La "finestra de llançament", el termini en el qual es podia dur a terme la missió, va finalitzar a les 09:44 hora local. Va ser en aquest horari quan es va realitzar l'últim intent abans d'avortar el llançament fins avui. Avui divendres, a les 7:05 hores s'iniciarà la nova "finestra de llançament".

Notícies relacionades[modifica]

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail