Vés al contingut

La NASA prepara la seva primera missió tripulada a Mart per al 2030

De Viquinotícies
Representació artística de la nau Orión en orbita lunar.

4 de desembre del 2014
L'Administració Nacional de l'Aeronàutica i de l'Espai (NASA) dels Estats Units ha anunciat que prepara la tecnologia necessària per aconseguir que éssers humans puguin ser enviats al planeta Mart en la dècada de 2030. Així mateix, s'espera que en cinc anys es dugui a terme la primera missió tripulada a un asteroide.

D'acord a la NASA, aquest desembre 4 llançarà la càpsula Orion a bord del United Launch Alliance Delta IV, això amb la perspectiva d'enviar en la mateixa càpsula una missió tripulada en el futur. Es va informar que la càpsula orbitarà dues vegades al planeta Terra a 5800 quilòmetres d'altura per després baixar fins a l'oceà Pacífic.

Així, es busca preveure qualsevol desperfecte que pugui posar en perill la missió. Quan Orion estigui a punt, podrà traslladar a quatre persones en viatges de 21 dies, i a sis en desplaçaments més curts. D'aquesta manera, l'agència nord-americana fa oficial un dels més grans desafiaments en la conquesta de l'espai.

“Mart és una destinació rica per al descobriment científic i l'exploració robòtica i humana, a mesura que expandim la nostra presència en el Sistema solar, ha afirmat. Sondes espacials i robots d'exploració han estudiat el planeta Mart per més de 40 anys; la NASA considera que ja es pot plantejar un viatge tripulat.

Després del viatge d'Orion, la NASA enviarà una missió robòtica a capturar i redirigir un asteroide en òrbita de la Lluna. Gràcies a això, els astronautes que viatgin a l'Orion podran explorar l'asteroide en 2025 i tornar al nostre planeta amb mostres. L'experiència ajudarà a nous sistemes i capacitats, com la propulsió solar elèctrica.

Notícies relacionades[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail

Fonts[modifica]