França: un exadvocat de Perpinyà, jutjat a Marsella per haver informat a un traficant de droga

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca


17 de setembre del 2014, França
Jean-Pierre Maillé, de 36 anys, era advocat especialitzat en el dret de la construcció i de les copropietats, va dimitir després de la seua posada en examen el gener de 2013. Està acusat per complicitat de transport d'estupefaents, associació de malfactors i violació del secret de la instrucció. Detingut provisionalment durant dos mesos, compareix des de dilluns amb set altres acusats jutjats per a la importació de prop de 250 quilos de cocaïna entre els Països Baixos i Catalunya Nord.

El passat juliol del 2011, els duaners havien fet l'embarg de 172 quilos de cocaïna a Clairà, però els traficants havien pogut recuperar més de 70 quilos de droga havent escapat als duaners gràcies a un avís passat per l'advocat a l'esposa de Philippe Fournier, un traficant que l'advocat assistia mentre estava en guàrdia vista.


Uns quants dies desprès Christian Parent, fent-se passar pel germà de Philippe Fournier, considerat per la policia com un padrí de la droga a Catalunya Nord, és va reunir amb l'advocat. El mes de març del 2012, va tenir lloc al seu despatx una reunió entre Christian Parent i l'esposa de Philippe Fournier. Aquest amenaçava amb {{Citació1|denunciar-ho tot} si no rebia les ordres de detenció i un capital de 55.000 euros per la seua esposa. Tres mesos més tard, Didier Valles, un altre presumpte membre de la xarxa, era interpel·lat i ell també assistit per l'advocat Maillé, mentre estaven guarda vista. L'advocat informa llavors immediatament per SMS a Christian Parent d'aquesta interpel·lació, mantenint-lo quotidianament informat de les declaracions del seu client.

L'acusat, que assegura renunciar definitivament al vestit d'advocat, va trobar treball com a jurista assalariat. {{Citació1|Aquesta professió, era l'orgull de la meua mare, una dona de fer feines i del meu pare empleat d'una mutual agrícola}' va afirmar al tribunal, plorant. “Si he actuat així, és perquè era mort de por i he caigut en el parany”, va assegurar.

Cc-by-nc-nd icon.svg

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter Google+ LinkedIn Newsvine Hotmail