Vés al contingut

El robot Philae troba molècules precursores de vida al cometa 67/P

De Viquinotícies
El cometa, vist per la sonda Rosetta.

31 de juliol del 2015, Espai
El mòdul d'aterratge de la missió Rosetta, el robot espacial Philae, ha trobat al cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko (“Tchouri”) compostos orgànics considerats precursors de la vida. El novembre passat, la sonda va fer història a l'aterrar amb èxit en el cometa; després de set mesos inactiu, a mitjans del mes passat, la sonda va "despertar" i va establir contacte amb l'Agència Espacial Europea (ESA).

Un dels instruments de Philae va analitzar pols aixecat durant un rebot que la sonda va tenir a l'aterrar. Aquest dijous, la revista Science va publicar els resultats que mostren la presència de 16 compostos orgànics,[1] alguns considerats "maons amb què es construeixen els organismes vius".

Aquest descobriment dóna força a la teoria que assenyala que els "ingredients de la vida" van arribar al nostre planeta per mitjà d'un cometa fa més de 3800 milions d'anys. Després, les molècules van reaccionar entre si en el primitiu oceà per formar productes cada vegada més complexos.

Molts dels compostos ja s'havien detectat en la "cua de la majoria dels cometes". No obstant això, també es van trobar isocianat de metil, acetona, propanal i acetamida, compostos mai abans descoberts en estels. Alguns dels elements trobats en el pols són considerats "precursors de la vida", ja que intervenen en la formació d'aminoàcids essencials o de bases nitrogenades.

D'acord a El Mundo, els investigadors van assenyalar que els cometes "conserven el material més primitiu del nostre sistema solar en forma de gel, pols, silicats i matèria orgànica sòlida", que es creu es van formar en l'espai interestel·lar "fins i tot abans d'aparèixer la nebulosa solar que es va convertir després en l'actual sistema solar".

Notícies relacionades

[modifica]

Fonts

[modifica]
Referències


avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article