Vés al contingut

Egipte: el judici de Mubàrak es reprèn avui

De Viquinotícies
Hosni Mubàrak i Georges W. Bush


28 de desembre del 2011, Egipte
El judici de l'expresident egipci Hosni Mubàrak, 83 anys, a l'Acadèmia de Policia al Caire, ha reprès avui després de tres mesos d'interrupció. Detingut en un hospital militar a la capital egípcia, és acusat per la seva responsabilitat pel que fa a la repressió durant les protestes al principi d'aquest any.

Mubàrak ha arribat amb avió per fer una deposició. Les estacions de la televisió egípcies han retransmès les imatges de l'arribada i del transport en ambulància fins a l'edifici de l'acadèmia. La salut de Mubàrak s'ha deteriorat després del seu rebuig de menjar i de beure.

Durant les manifestacions, les forces lleials del govern van enfrontar-se amb els manifestants. S'estima que van matar-se almenys 850 persones, a més dels ferits i dels detinguts il·legalment. Va deixar el poder el 11 de febrer passat i va ser reemplaçat per un comandament militar. Aquest canvi no ha calmat les esperits i la tensió en el país roman intensa.

Mubàrak és prosseguit també per malversació de fons públics i corrupció amb els seus fills, Alaa i Gamal. Segons alguns informes, l'expresident hauria invertit a l'estranger en el sector immobiliari, l'or, el mercat de valors i el sector bancari.

Fontes

[modifica]
Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail