Vés al contingut

Catalunya: Mas signarà el decret de convocatòria del 27-S a les nou del vespre

De Viquinotícies

3 d'agost del 2015, Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà a les nou del vespre el decret de dissolució del Parlament de Catalunya i de convocatòria d’eleccions per al 27 de setembre. El decret entrarà en vigor demà, quan es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de signatura, que es farà al Saló Mare de Déu de Montserrat del Palau de la Generalitat, començarà amb la lectura del decret pel secretari de govern, Jordi Baiget. Tot seguit, el president signarà la convocatòria electoral. A l’acte també assistiran la presidenta del parlament, Núria de Gispert; la vice-presidenta del govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs. A continuació, Mas farà una declaració institucional al Pati dels Tarongers.

La convocatòria es farà sense referir-se al caràcter plebiscitari perquè el govern espanyol no la impugni. Mas va explicar la setmana passada que el 27-S seria ‘inatacable legalment’, però va afegir que políticament seria un plebiscit. Va explicar que convocaria les eleccions “d’acord amb la normativa”, però que en clau política els vots es comptarien com un sí o un no a la independència.

A partir de la convocatòria de les eleccions, que s’ha de fer cinquanta-quatre dies abans del dia de la votació, el 27 de setembre, es desencadena un calendari electoral pautat per la llei orgànica del règim electoral general espanyola.

Fonts[modifica]

Comparteix: Correu electrònic Facebook Twitter LinkedIn Newsvine Hotmail