Vés al contingut

Amb el lema 'Prou destrucció, salvem Mallorca' reuneix més de cinquanta mil persones

De Viquinotícies


18 de març del 2007

Entre cinquanta mil i seixanta mil persones, segons les fonts, van sortir ahir al vespre a Palma per reclamar 'Prou destrucció, salvem Mallorca'. La manifestació, convocada per la plataforma Salvem Mallorca i el GOB, va ocupar literalment els carrers més cèntrics de la ciutat amb pancartes en què es denunciava l'especulació, la construcció d'autopistes i urbanitzacions a l'illa, i els camps de golf. Es tracta de la manifestació més multitudinària en defensa del territori, i va superar les xifres de la que es va fer ara fa tres anys amb el lema 'Qui estima Mallorca, no la destrueix'.

Davant l'èxit de la convocatòria, els organitzadors esperen que les institucions reaccionin sobre l'amenaça pel territori que suposen els projectes urbanístics i viaris que s'hi executen. Els mateixos convocants van explicar que la manifestació no es va fer contra un projecte concret, sinó contra 'un model de destrucció generalitzada'. Segons els responsables del GOB, aquests últims mesos hi ha hagut mostres d'impunitat i de prepotència, en casos com el d'Andratx i l'adjudicació de la construcció del nou hospital de referència a les Illes a So n'Espases.

Manifestació electoralista

En un missatge enregistrat abans de la manifestació, però fet públic després, el president balear Jaume Matas va qualificar d'electoralista la convocatòria i va afirmar que és la mateixa protesta que es repeteix cada quatre anys. Matas també va afegir que la protesta només tenia un objectiu: 'Canviar probablement les cadires sense que les coses canviïn gens'.


Tres anys després

Al record dels convocants de la manifestació hi va haver la que es va fer fa tres anys a Palma amb el lema 'Qui estima Mallorca no la destrueix', que va aplegar milers de persones. Aleshores es va demanar als responsables polítics l'aturada dels projectes urbanístics que amenaçaven el territori. La petició no fou atesa del tot i ara s'ha tornat a plantejar.

Serra de Tramuntana

Just un dia abans de la manifestació, divendres (16) el president balear, Jaume Matas, va aprovar per sorpresa de declarar la serra de Tramuntana com a paratge natural. L'extensió protegida és de 63.084 hectàrees, però no s'hi inclouen les àrees d'interès d'Andratx ni de Calvià, tot i la demanda del GOB.

Fonts

[modifica]

(català) Redacció VilaWeb Més de cinquanta mil persones en defensa del territori a PalmaVilaWeb. 18 de març de 2007.