Albiol recupera l'alcaldia de Badalona

De Viquinotícies
Salta a la navegació Salta a la cerca
thumbs
Aquesta notícia està en desenvolupament. Necessitem la vostra ajuda a fi de completar i publicar-la quan ho vulgueu.

PSC i Guanyem Badalona En Comú no han arribat a cap acord. L'aritmètica del ple badaloní deixa dues úniques opcions: un govern en minoria del Partit Popular (11/27 regidors) o un pacte alternatiu d'esquerres amb el PSC, Guanyem, ERC i En Comú Podem, amb el suport extern de Junts per Badalona (16/27 regidors). Durant les intervencions dels portaveus dels grups parlamentaris Guijarro (PSC), Llauradó (BeC-P), Montornès (ERC) i Torrents (JxB) s'ha criticat la negativa de Sabater a firmar l'acord que confirmava compartir l'alcaldia durant 18 mesos amb Rubén Guijarro. Guanyem volia l'alcaldia durant 2 anys, justificant-ho amb l'any d'alcaldia que ja ha ocupat el PSC. El resultat de la votació ha sigut la següent:

Vots Candidat Partit
11 vots Xavier Garcia Albiol
PP
10 vots Dolors Sabater
BeC
6 vots Rubén Guijarro
Logotip del PSC

Tot seguit, els portavues van tenir una nova oportunitat d'intervenir:

David Torrents (JxB): "Felicito als 38.000 badalonins que volien Albiol com a batlle, a ell, no."

Aïda Llauradó (BeC-P): "És vergonyós no haver arribat a un acord per només sis mesos."

Àlex Montornès (ERC): "Dolors Sabater ha perdut la confiança d'ERC a Badalona. Tampoc entenem la duresa de Torrents cap al PSC."

Carme Martínez (GBeC): "Som companys de viatge, no amics. Tots tenim la culpa i no des d'avui, sinó de fa molts anys."

Teresa González (PSC): "Cap regidor de Guanyem ens pot donar lliçons de res. Heu sigut els únics que no heu firmat aquest pacte."

Juan Férnandez (PP): "En els darrers 4 anys no s'ha construït cap equipament públic. Veieu per què Albiol és la millor opció?"