Vés al contingut

30 desapareguts després allau que va sepultar un hotel a Itàlia

De Viquinotícies


20 de gener del 2017

Almenys 30 persones estaven desaparegudes després que una allau sepultés un hotel de muntanya al centre d'Itàlia, segons han assenyalat les autoritats dijous. La regió ha patit diversos sismes en els últims mesos.

L'agència italiana de Protecció Civil ha dit que està treballant per portar vehicles de rescat a l'hotel Rigopiano a través de carreteres cobertes de neu, per assistir a les primeres tasques de rescat iniciades durant la nit per equips de rescat alpí. Un rescatador citat per l'agència de notícies ANSA va dir que havia víctimes mortals, però no hi havia detalls disponibles en un primer moment.

L'allau va cobrir l'edifici de tres pisos a la regió central dels Abruzzo dimecres a la nit, segons mitjans italians. L'hotel es troba a uns 45 quilòmetres de la ciutat costanera de Pescara. Diversos sismes van sacsejar la regió el dimecres, incloent un de magnitud 5,7, però en un primer moment no estava clar si els tremolors havien provocat l'allau

Rescatadors de muntanya van arribar esquiant a l'hotel al voltant de les 04:00 de la matinada (03:00 GMT), segons SKY TG24. La televisora ​​va dir que de moment s'havia evacuat a una víctima. Imatges de vídeo mostraven a rescatadors cavant amb pales a través d'un mur de neu, i almenys un home a qui s'evacuava pel camí ja va fora.

Una ambulància es va quedar bloquejada a diversos quilòmetres de l'hotel, segons SKY, que també va dir que la nevada havia estat tan copiosa que les topadores tenien problemes per aclarir el camí a l'hotel. L'establiment era un hotel balneari de quatre estrelles.

Altres imatges de vídeo difoses mostraven a rescatadors entrant a l'hotel, on piles de neu i runes havien caigut per les escales fins al vestíbul. L'allau va enderrocar els murs exteriors de l'edifici, i en l'enregistrament dels rescatadors es veia neu bruta i runes als passadissos de l'hotel. El vídeo no tenia so.

L'home, identificat com Giampaolo Parete, de 38 anys, va dir als metges que la seva dona i els seus dos fills havien quedat sepultats per l'allau. Va dir que l'acte no havia quedat enterrat, i va esperar allí als rescatadors.

Fonts[modifica]

avant Notícies d'ahir

Notícies de juliol

Escriviu un article