La nau Voyager I abandona el sistema solar

De Viquinotícies

26 de maig del 2005, Estats Units

Diagrama de la Voyager I abandonant el sistema solar

La nau Voyager 1, llançada el 5 de setembre de 1977 amb la finalitat d'explorar els planetes, hauria abandonat el sistema solar i es trobaria a una distància de 14 mil milions de quilòmetres del sol, segons el consens dels científics. En alguns anys, la nau es convertiria en el primer objecte fabricat per l'ésser humà a creuar l'espai interestel·lar.

"La Voyager ha entrat en l'última volta de la seva carrera al límit de l'espai interestel·lar, mentre comença a explorar l'última frontera del sistema solar", va afirmar el Dr. Edward Stone, científic del projecte Voyager a l'Institut de Tecnologia de Califòrnia.

Al 2003, els científics creien que la Voyager I estava ingressant a una turbulenta zona on el vent solar, carregat d'electricitat xocava amb el gas interestel·lar, però en aquest llavors va haver diverses discussions.

Portada del Voyager Golden Record (NASA)

El sistema solar es troba en òrbita al voltant del centre de la Via Làctia. Mentre la nau xoca amb els núvols del gas i la pols interestel·lars, es forma una turbulència similar a la creada per un vaixell quan navega pels corrents oceànics, com s'il·lustra en el diagrama de la NASA que veiem en la part superior.

La Voyager 1 segueix funcionant i enviant algunes dades científiques. Amb el seu notable funcionament després de 27 anys, es té projectat que la nau segueixi operant amb la seva font de plutoni possiblement fins al 2020.

Per la seva banda, la Voyager 2, la seva companya llançada el mateix any, ha visitat més planetes que qualsevol altra nau espacial. També s'espera que surti del sistema solar en un angle més descendent, però en l'actualitat es troba al 80% de la distància del sol de la Voyager 1.

Les Voyagers no només estan recopilant informació sobre l'espai, sinó que a més envien les salutacions de la humanitat, mitjançant el "Disc daurat de la Voyager", un enregistrament d'àudio continguda en un disc de 12 polzades. Cada nau té un, amb mostres de sons de la naturalesa, salutacions parlades en 55 idiomes i composicions musicals. Aquesta col·lecció va ser supervisada per l'avui desaparegut astrònom Carl Sagan, amb la qual s'espera transmetre l'esperança de la vida a la Terra en cas d'un possible descobriment per alguna raça extraterrestre o una recuperació per part d'alguna civilització humana avançada.

Fonts[modifica]


Enllaços externs[modifica]